FAQ

Nedan hoppas vi att ni kan få svar på de flesta av de frågorna som ni har. Kom ihåg att ni alltid kan kontakta oss och fråga vad ni vill via kontaktformuläret.

Kan våra utekök verkligen stå utomhus?

Ja. Vårt materialval, kompaktlaminat, är extremt tåligt för väder och vind. Det används bland annat för fasadinklädnad, lekställningar och möbler för utomhusbruk. Övriga detaljer som exponeras mot väder och vind är rostfria och pulverlackade för utomhusbruk.

Vad är kompaktlaminat?

Kompaktlaminat är ett extremt hållbart material med ett exklusivt utseende. Vilket har gjort materialet till en favorit hos arkitekter. Skillnaden mot vanligt laminat är att kärnan består av impregnerat kraftpapper. Materialet är lättskött, vattenresistent och okänsligt mot vanligt förekommande kemikalier. Kompaklaminat återfinns även i lekplatser där kraven på hållbarhet är stora.

Behöver jag ha tak över mitt utekök?

Nej, Det behöver du inte. Dock kan det av hygieniska skäl vara att föredra men köket klarar av direkt exponering av regn, vind och solljus. Du sköljer även av det enkelt med hjälp av vattenslangen eller köksblandaren.

Hur vinterförvarar jag mitt utekök?

Om du inte vill eller kan ta in ditt utekök under vintermånaderna så rekommenderar vi dig att tömma vattensystemet noggrant på vatten och täcka över med en presenning eller annat lämpligt överdrag. Kompaktlaminatet klarar av vinterväder.

Hur får jag vatten i mitt utekök?

Beställer du en blandare tillsammans med ditt utekök från oss så kommer allting färdigmonterad med en gardena koppling (för trädgårdsslang). Du behöver endbart koppla in vattenslangen och du har sedan ett fungerande utekök.

Vad väger ett fullutrustat utekök?

Ett fullutrustat utekök väger cirka 70 Kg. Det kommer inte att blåsa omkull men du lyfter det enkelt om ni är två personer.

Behöver jag montera ihop köket själv?

Beställer du sidobord så kommer dessa omonterade för att de inte får plats på en vanligt EUR pall annars levereras samtliga detaljer från Svenska Utekök ihopmonterade. Du behöver bara koppla på vattnet med den vanliga vattenslangen.

Fler frågor?

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta oss genom att fylla i formuläret under fliken kontakt. Annars når du oss enklast på mailadress info@svenskautekok.se.